vineri, 23 septembrie 2016

Cum identificam si tratam depresia postnatala

Recuperarea in urma depresiei dupa nastere este, din pacate, un proces destul de greu, care nu poate fi obtinut decat in foarte putine cazuri fara ajutorul unui medic. Aceasta nu este o afectiune precum celelalte, in sensul ca puteti lua antibiotice si zece zile mai tarziu, a trecut boala, iar simptomele nu se mai resimt. Procesul de recunoastere, obtinerea tratamentelor speciale si recuperarea din depresia postnatala pot dura luni sau chiar ani. In tratarea problemei exista niste pasi normali, care sunt intalniti la aproape orice mamica ce se confrunta cu depresia dupa nastere.

Negare

Cel mai adesea prima reactie in fata simptomelor este negarea ca exista o problema prin scuze precum: „aceasta trebuie sa fie ceea ce inseamna maternitatea, iar in cateva zile voi fi bine” sau „eu nu sunt bolnava mintal si cred ca am nevoie de mai mult somn”. Este de asemenea gresit sa creada ca lipsa de vitamine sau chiar si lipsa somnului sunt de vina pentru aceste simptome, mai ales ca ele vor trece de la sine.

Furie

Furia este deseori manifestata prin planset exagerat, iar fiecare lucru care in general nu ar fi suparator, acum provoaca pacientei neliniste. De asemenea, exista si sentimentul ca nimeni nu intelege prin ceea ce trece. In plus, daca intra in discutie vizita la un medic, pacienta va refuza cu siguranta ajutorul in aceasta situatie.

Depresie

Acesta este principalul punct de la care porneste vindecarea deoarece, pacienta accepta ca se confrunta cu o problema, insa nu vede o iesire din situatie si se simte inutila, de cele mai multe ori o povara pentru familie.

Acceptare

Daca gaseste sprijin in familie, prieteni sau medici specialisti, pacienta va constientiza ca sufera de depresie postnatala, insa exista tratament si incepe sa fie dornica sa se vindece, iar de multe ori ea nu mai vede o rusine in problema sa medicala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu